Utolsó frissítés: 2014-12-14

RianNApló | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

Rianna privát honlapja

Receptek

 

Multimania

Ego-Zóna

Élmények

Macskák

Receptek

Buliképek

FilmSzínházMuzsika

Könyvek

 

Lánclevelek küldőinek tanfolyama

ITALOK

Forró csoki - igazi csokiból!

Hozzávalók:

1 tábla Katica tortabevonó - ízlés szerint ét, vagy tejcsoki választható, 4 dl tej, turmixgép

A turmixba betördeljük a hűtőben tartott csokitáblát, majd ledaráljuk a géppel. A tejet közben majdnem-felforraljuk, vagyis ne legyen bőrös, majd beleöntjük a turmixgépbe, és jól összemixeljük a csokival. Ha jól csináltuk, akkor 1-2 centis sűrű finom hab borítja a sűrű finom csokiitalt.


Campari Juice -
ahogy én szeretem..

Hozzávalók:

Campari Bitter, 100%-os narancslé, pezsgő (ízlés szerint édes vagy száraz)

Ízlés szerinti arányban öntjük a pohárba. Először a Camparit löttyintjük a pohárba, majd lendületesen felöntjük narancslével, hogy összekeveredjen.

Arányok: campari : juice : pezsgő

1/10 : 7/10 : 2/10 könnyű üdítő - édeskeserű

1/5 : 2/5 : 2/5 tisztességes koktél, csak óvatosan - keserű-édes-bizsergető

1/3 : 1/3 : 1/3 lórugás - enykén keserű, bizsergető

Díszítés: Citrommal körbenedvesítjük a pohár szélét, majd kristálycukorba mártjuk, majd óvatosan töltjük a pohárba az italt. A citromkarikát a pohár szélére biggyesztjük. A koktélcseresznye is jól mutat mellé. Fogyasztáskor a citrom- vagy limekarikát beletehetjük az italba, egy kis pikáns savanyú ízt varázsolva.


 

ÉTELEK

Piszok jól sikerült tészta

Hozzávalók:

1 zacskó tészta (pl. spagetti)

1 doboz joghurt

1 nagy gerizd fokhagyma

10 dkg füstölt sajt (Karaván)

1 cs. újhagyma zöldje

1 kanálnyi vaj

só, bors, bazsalikom, chili

 

A tésztát megfőzzük, közben egy tálba teszzük a joghurtot (a hűtőben tejföl helyett ezt találtam), belekeverjük az apróra vágott újhagyma zöldjét (megmaradt egy csomaggal - de lehet ez póréhagyma is akár), a nagyon apróra vágott fokhagymát (az spéci mindig van itthon), majd megfűszerezzük ízlés szerint. A füstöltsajtot lereszeljük.

A kész tésztát egy nagy tálban beleforgatjuk a kanálnyi vajba, majd ráöntjük a mártást, megszórjuk a füstöltsajt kétharmadával és elkeverjük. Kicsit ragacsos lesz, de ne zavarjon senkit. A maradék füstöltsajtot a tetejére szórjuk, majd berakjük a sütőbe kb. 10 percre (mikroba 1 percre), hogy ráolvadjon a tetejére, illetve a belekevert sajt is megoldvadjon.

Secperc alatt megvan.

Javasolt az összetevők mennyiségét ízlés szerint variálni.

 

A párom imádta és nekem is piszkosul ízlett... :)


 

Könyvajánló

 

Koktélkeverő

Koktélkönyv

 

Kedvenc szakácskönyvem
:)

Kedvenc szakácskönyvem :)

 

A GASZTRONÓMIA IRODALMA

Szakácskönyvek

Általános

Fűszerek

Sütemények, édességek

Ünnepi ételek

Befőzés, tartósítás

Húsételek

Köretek, tészták

Saláták, zöldségek

Konyhai tippek, trükkök

Mikrohullámú szakácskönyvek

Szabadtéri sütés-főzés

Tájak, korok, népek ételei

Vendéglátás

Vegetariánus ételek

Az italok világa

© Üzenet | Bannerek | Impresszum

© 2002-2004 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS