Utolsó frissítés: 2014-12-14

RianNApló | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

Rianna privát honlapja

EGO-Zóna

 

Multimania

Ego-Zóna

Élmények

Macskák

Receptek

Buliképek

FilmSzínházMuzsika

Könyvek

 

Lánclevelek küldőinek tanfolyama

Néhány szó magamról

avagy egy némiképp rendhagyó életrajz

Érkezésem

1967. december 17-én pontosan 14:40-kor érkeztem a Földre, Nyilas jegyében, Ikrek aszcendenssel. Rá egy hétre, pont Karácsony szent estéjén vittek haza szüleim, így eleven ajándékként érkeztem a fa alá.

A kezdeti bukdács, avagy a gyerekkor

Megtanultam az olyan alapvetõ dolgokat, mint a kétlábra állás, járás és dafke effektus. Ez a legutóbbi sok gondot okozott minden felmenõmnek. Nagyapám és apám igen sok kézirata és egyízben az én hüvelyk ujjam is megsínylette, mikor a nagy papírvágó olló került a kezeim közé.
A másik  - számomra, és szerintem minden gyerek számára evidens, másoknak érdekes - dolog a helyváltoztatási módszerem volt. Ha gyorsan akartam közlekedni, egyértelmû volt számomra, hogy a négy az több, mint a kettõ, így négykézláb hasítottam a parkettán. A bölcsit szerencsére megúsztam, nagymamám nevelt. Még ovi elõtt le tudtam írni a nevem, és jó pár dolgot el is tudtam olvasni. Apám szokta emlegetni, hogy három éves koromban voltam a legokosabb, azóta csak hülyülök. Mikor ezt elmeséltem a páromnak, annyit tett csak hozzá: Vígasztaljon, hogy legalább van honnan! Sikerült pár gyerekkori képet összevadásznom a családi fotóalbumokból, így ezeket is feltettem ide.

Ovi (nem egyszerűen)

Aztán mint évvesztes - ki tudja miféle könyörgések eredményeként - már két és fél évesen felvétettem az oviba. Elsõ nap tetszett. Lehetett sokat játszani, volt kivel, meg minden. Hogy ez nem lesz egyszerû, arról jóatyám akkor kezdett gyanút fogni, mikor este ekként értékeltem a napot: "Ez klassz hely, ide eljöhetünk máskor is." Na de hogy minden nap, arró szó se volt. Már akkoriban is elég határozottan és következetesen hangot adtam a véleményemnek, tehát végigordítottam a második napot az oviban. Apám jó taktikához folyamodott. Az alku tárgya az volt, hogyha rendesen járok oviba, cserébe elvisz az Állatkertbe és megsimogathatok egy kisoroszlánt. Az üzlet siekresen lebonyolódott, csak késõbb értesültem, hogy mit összeizgultak szüleim. Történetesen meg lett hirdetve az állatkerti oroszlánsimogatás - épp sok pici oroszlánkölyök született akkoriban -, viszont mikor odaértünk az állatoktól kordon zárta el a látogatókat. Na de nem lehet, hogy ne simogassak, óriási volt a tét. Apám nem tudom mit mondott a gondozónak, de sikeresen kikönyörögte mikor visszafelé vitték már a kölyköket az anyjukhoz, hogy simogathassak.

Kisiskola

Mivel újdonság volt, engem roppant mód érdekelt. Beleszerettem az akkor még Élõvilág-ként emlegetett biológia tantárgyba. Osztályunk a legérdekesebb teremben székelt, ugyanis mienk volt a biosz terem.

Ez rettentõ széles skálát biztosított kreativitásunknak, hisz a hátsó szekrénysorban rengeteg érdekes dolog volt spirituszban vagy kitömve, esetleg csak szimplán, csupasz csontként. És persze ott volt Samu, a csontváz. Kedvünktõl függõen váltotatta pózait, viselt némi ruhát vagy cigizett.

...még mindig az általános

Természetesen rászoktam az olvasásra.

Az elsõ nagyobb lélegzetû, mondhatni komolyabb mû, Szürke Bagoly Két kicsi hód címû regénye volt, ezt követte Rejtõ Jenõ 14 karátos autó-ja és aztán már nem volt megállás.

A Winnetou elolvasása után elhatároztam, hogy nekem muszáj megtanulnom lovagolni. Ezt a lehetõséget 12. születésnapomra meg is kaptam, és hamarosan az Állatkert Kísérleti Gyermeklovardájában töltöttem majd minden szabadidõmet.

Beléptem az Állatkert Barátok Körébe, és indultam minden állatkerti vetélkedõn (plusz 5-ös járt érte). Meglepetésemre még  helyezett is lettem. Egyik évben 5. másikban 8.

Felfedeztem más sportokat is. Mint lány, gondoltam jó, ha meg tudom magam védeni, így elkezdtem karatézni. 3 éven át elég intenzíven, így egy versenyen II. helyezettek lettünk csapatkatában.

Gimnázium

Mégpedig a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium. Szerettem ide járni. Nem szakadtam el nagy szenvedélyemtõl az állatvilágtól itt sem. Mivel kezdõdõ multimániám már alakulóban volt, részt vettem az iskola színjátszókörében is, ahol hihetetlenül jó hangulat uralkodott.

A hobbik mindig nagy szerepet játszottak az életemben, és még mindig nem tudtam eldönteni, hogy áldás-e vagy átok a széles érdeklõdési kör. Azért a lovaglás megmaradt, sõt, a karatéról is lemondtam miatta. 16 évesen végre elértem a vitorlás jogsi megszerzéséhez szükséges korhatárt és megtanultam vitorlázni.

Főiskolai évek

Hát tényleg csodálatos volt. A világért se hagytam volna ki, de a három év elég is volt.
Jártam lovas edzõképzõre, fogathajtásra (Hoppá... valahogy a fogatbírói papíromat még mindig nem kaptam meg, mióta is? 10 éve?! Ha valaki illetékes olvasná ezen oldalakat, legyen kedves intézkedjen!), és persze alapító tagja vagyok az iskola Vitorlás Clubjának is.
És ugye, mint minden felsõoktatási intézményben, itt is történtek érdekes dolgok. Egy emlékezetes esemény egyik éfolyamtársam fogadalmához kapcsolódik, melyrõl készítettem egy képriportot is melyen egy elszánt hallgató, aki túljutott a kémia szigorlaton! :)

Munka

Ez egy olyan dolog, ami többször muszáj, mint élvezet.

Pályakezdõként sikerült a szakmámban elhelyezkednem, így Bábolnán töltöttem két évet. Olyan élményekben volt részem, amire nem is számítottam. Például vezettem mindenféle jármûvet, ami "B" kategóriával megengedett: Renault Traffic kisbuszt, Trabantot, Barkast, nagy fekete Volgát, Zsigulit, stb... Egy idõ után még attól se jöttem volna zavarba, ha pilótafülkébe ültetnek. Persze az irodai munka csínját-bínját is elsajátíottam, sõt, erre az idõszakra tehetõk intim kapcsolatom kezdetei a számítógéppel. Mondhatni együtt nõttünk fel a PC-vel, akit még 286-os korából ismerek. Tanulságos volt, rengeteg tapasztalatot gyûjtöttem, de pénzt egy fillért se. Így mikor úgy éreztem többet már nem tanulhatok ott, visszatértem szülõföldemre, Budapestre.

Persze Budapesten irodai munkát leltem, dolgoztam kereskedõ cégnél és alapítványnál is. Aztán jött négy év saját biznisz. Ezt nagyon élveztem. Õ volt a Herbalife.  Rengeteget utaztam és rengeteget tanultam.

Alapítottam egy céget (For Life Studio), amit most apámmal közösen viszünk. Apám cikkeket ír, hisz újságíró, én pedig az E-Titkárság-ot és a Rianna Webdesign-t csinálgatom.

A jelen illetve a közelmúlt

Szóval akit érdekel hogy is néztem ki, itt egy fotó 1997-bõl...:)) Ekkor ismerkedtem meg az internettel.

És hogy milyen családból jöttem? Prezentálja ezt néhány, a családom tagjairól készült fotó!

Na és pár szó Kedvesemről, mivel ugye párosan szép az élet! :) Kedvesem és társam hasonlóképp multimániás, imádja a repülést, a villamosokat, a régi számítógépeket, hogy csak párat említsek. A nagyon kíváncsiaknak tettem fel pár képet rólunk, van idõszámításunk elõtti és alatt is.

Perszehogy hatással van rám, következésképp kacsintgatok az Ő mániái felé is. Például a repülés - különösen a műrepülés és a helikopterek - korábban is vonzottak, igaz mániává még nem fejlõdtek nálam. :)

(Aki repülõket is akar látni, menjen a HamPage-re!)

Még egy kis ego...

Bővítgetem ám ezt a részt is, mivel ugye öregszem, és hát illik valós képet mutatni magamról. Készült is egy kép, ami kivételesen tetszik nekem magamról. Elég ritka, de előfordul.

Veszprémben készült a Kálvária szikla csücskében. Nagy bátran kimásztam oda. Az eredeti fotó megtalálható a Balatonfelvidéki nyaralás képei közt, de amit ide teszek, azt nagyon ego-centrikusan ego-zónásítottam, azaz totálisan én vagyok a középpontban. Konkrétan kivágtam magam a képből.

Szóval ez a kép 2003 nyarán készült, tehát a 35. évemet taposom éppen.

 

Újabb aktualizálás, 2007 Barcelona - valami fának az igen érdekesen kiszélesedő tövén csücsülök.

Most veszem észre, az előző képen a párizsi Hard Rock Cafe pólóm van rajtam, a mostani meg a bacelonai...:)

 

TücsökTücsök

Saját állatkám is van ám, mégpedig egy meseszép cica, akit sok-sok próbálkozás után Tücsök névre kereszteltünk.

Tulajdonképpen Ő választotta a nevét.

Speciális ciripelõ megnyilváulásainak köszönheti nevét, és mikor letücsköztük, jobban hallgatott rá, mint korábbi, Maszat elnevezésre.

Tehát Maszat törölve.

Regény írás

Mert ugye ott van a regényem, amit 1995-ben kezdtem el írni egy unalmas munkanapon. Azóta idõnként írok még hozzá, ha sikerül ráhangolódnom.

A regényt ugyan nem, de a leendõ borítóját meg tudom mutatni. Az új évezred hajnalán 2002. elsõ napjaiban sikerült megalkotnom Corel Draw-val. Második próbálkozásnak nem is olyan rossz.

Mikor elõször használtam, akkor egy villamost rajzoltam a páromnak. Itten látható jobbra, igaz kicsit béna, de elsõ próbálkozásnak...

Egyszer régen, úgy 1995-ben, az aktuális munkahelyemen ücsörögtem és unatkoztam. Egy idõ után nem bírtam tovább, odafordultam a géphez, és elkezdtem írni. Csak úgy, hogy elképzeltem, hogy most épp mi történik velem, mint regényfõhõssel, mindenféle koncepció nélkül. Egész szépen haladtam, lassan bonyolultabbá vált a történet ahhoz, hogy köztes szabad perceimben, vagy óráimban írjam. Mikor kicsit leálltam az írással, nehéz volt újra visszacseppenni a történetbe, minél hosszabb ideig tartott a leállás, annál nehezebb volt újra nekiveselkedni.

Nemrégiben egy nagyon hosszú szünetet tartottam. Egy komoly munka, teljesen lefoglalta minden kapacitásomat, a visszazökkenés meg még várat magára. Szóval még nem sikerült befejzni...

Azért idén már alkottam valamit: megrajzoltam a leendõ regény borítóját. :) És egyik kedvenc fejezetemet is megosztom veletek, mely a Különc Rémek Bárjában játszódik.

 

A lap tetejére

© Üzenet | Bannerek | Impresszum

© 2002-2004 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS