Utolsó frissítés: 2014-12-14

RianNApló | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

Rianna privát honlapja

Könyvespolc

 

Multimania

Ego-Zóna

Élmények

Macskák

Receptek

Buliképek

FilmSzínházMuzsika

Könyvek

 

Lánclevelek küldőinek tanfolyama

 


Könyves oldalak:

 

Kedvenceim

Bestseller

Fantasy / Sci-Fi

Vadvilág

Utazás, elmélkedés

Romantika

 


 

 

KönyveSPOLC


" Könyvet még NEKED sem adok kölcsön... " 


Megvásárolható!Könyvélményeim igen sokrétűek... Betűfaló lévén rendkívül széles tartományból válogatom össze olvasmányaimat. Vannak kedvenc íróim, költõim. Kedvenc íróim nem minden műve kap helyet kedvenc könyveim között, de az is elõfordul, hogy egy írótól csak egyetlen könyvet találok...

 

Van akitől begyűjtöm a fellelhető könyveit

 

S bár  fanatikusan nem rajongok, azért akad olyan író, kinek összes könyvét szeretem a polcomon tudni. Ilyen például Vavyan Fable és Wayne Chapman, akik nevükkel ellentétben mindketten magyarok.

Amanda Quick könyveit is nagyon kedvelem, a romantikus irodalomból õ a kedvencem. Talán a stílusa és finom humora teszi... A heroikus fantasy területén pedig David Gemmell összes könyvét igyekszem beszerezni. Úgy látszik akkor kezdek valakitől gyűjteni, ha elsőre egy olyan könyvét olvasom, ami örökre a kedvencem marad. Például Fablétől a Mesemaraton, Chapmentől a Halál havában, Gemmelltől pedig a Legenda fogott meg. Azóta is a legjobbnak a könyveik közül ezeket. Ha valaki lemaradt valamelyik kötetről, pl. Gemmell elég sok magyarul megjelent könyve fellelhető az antikváriumban.

 

Vannak az "Egy Könyvek", mikor is az írótól nem leltem más műre.

Megvásárolható!

"Életem ártatlan örömei

Nagy kedvencem, ha elolvassák lejjebb, miről is szól, talán megértik rajongásomat...

Kiadták másodszor is, de sajnos már nem kapható. Az elszántak részére viszont antikváriumban fellelhető azért. Pl. ITT (2008.03.15), de nem lehet tudni meddig...

Hogy miről szól?
Mit tenne ön, ha békés rőzsegyűjtés közben hirtelen szembe találná magát egy nőstény oroszlánnal? Bizonyára elfutna. Természetesen ezt teszi hősünk is, Nat Jessel utahi kereskedelmi ügynök. Ám mindazt, ami ezután következik, már kevésbé természetes, s akárkivel nem is eshetne meg, mert ahhoz legalább olyan szerény, jámbor és jólelkű, de azért a saját árnyékától meg nem ijedő, s még sok jó tulajdonsággal bíró embernek kell lenni, mint ő.
Alighanem elég, ha csak annyit árulunk el, hogy barátságot köt az oroszlánnal, s attól fogva együtt bonyolítják le üzleti útjaikat egy ócska Ford autóval, ugyanis nem nehéz elképzelni, mennyi bonyodalommal járhat egy ilyen "üzlettárs". Az író nagy érdeme, hogy a hihetetlennek látszó kalandok hosszú sorát - éppúgy, mint e kalandokban felvonuló vadnyugati figurák seregét - szelíd, de eleven humorával teljesen hitelt érdemlőn jeleníti meg, s olvasója egyre derűsebb lélekkel, s egyre szívesebben autózik a két furcsa útitárssal Utah, Arizona és Nevada vadregényes, még ma is romantikus s az író által nagyszerűen megelevenített tájain, várva az újabb "vérfagyasztó", derűs, mulatságos, izgalmas vagy éppen elgondolkodtató és tanulságos kalandjukat, míg csak hősünk, kerülőkkel bár, de révbe nem ér a szerelem másféle, ám nem kevésbé veszélyes kalandokat rejtő útjain is.

 

Gyémántálarc

Véltelenül találtam rá és kezdtem olvasni Kate Field Gyémántálarc című könyvét, ami várakozáson felül nagyon tetszett.

Ezt a könyvet is maximum antikváriumban lehet fellelni. pl. ITT (28808.03.15) ki tudja meddig...

 
Részlet: "Fogalmam sincs, ki kivel és miért verekszik. Kívülről dördülnek el az első lövések, innen viszonozzák a tüzet... Átgázolnak a szemétkupacon, mindenki tudja, hol a helye, nem ez az első háborújuk. Mintha tudnák ezt azok is, akiknak kezében odaát felvijjog a géppisztoly. Többről van itt szó, mint két rivális banda csatározásáról...
Benzinespalackok röpülnek a Kean tanyára... Meg kellene mozdulnom, de Mick jéggé dermedve lapul oldalamhoz. Lisa vérzik. A szőrmókot eltalálják, elnyúlik, úgy is marad. Meghalt...
"

 

 

Na és persze ott vannak azok az írók, akik motiváltak.

A vitorlázás

Párat kifejezetten kiemelnék. Kisebb kamasz korom nagy kedvence Arthur Ransome könyvei miatt kezdtem vitorlázni.

Fecskék és Fruskák
Fecskék és Fruskák a felfedezők avagy Fecskevölgy (későbbi kiadás címe)
Téli szünidő
Galambposta
Nem akartunk tengerre szállni
stb..

 

Dékány András könyvei csak megerősítették bennem azt a gondolatot, hogy a vitorlázás megtanulása elengedhetetlen életfeltétel.

Ezek közül is párat meg lehet találni az antikváriumokban.

Az én kedvencem Daniló kapitány és szépséges kétárbócos scoonere, a Jadran kalandjai:

Matrózok, hajók, kapitányok

Kalózok, bálnák, tengerek

Csempészek, hősök, kikötők

Mindazok, akik szeretik a kalandos, szép históriákat és elálmodoznak a messzi tengerek kékségén, bátor hajósok hőstettein, szívesen olvasták érdekes, fordulatos könyveit. Különösen népszerű volt - és népszerű ma is - Daniló-sorozata. A bölcs és vidám, a bátor s mégis megfontol Turkovich Daniló kapitánynak no meg jőkedvű cimboráinak nagyszerű kalandjai fellelkesítettek minden olvasót, fiatalt és felnőttet egyaránt. E sorozatnak hamadik, izgalmas kalandja jelenik most meg új kiadásban, bizonyára hasonló sikert aratva, mint első alkalommal, amikor a szerző a levelek százait kapta ifjú olvasóitól. A regény - ennyit elárulhatunk - Afrika partjain játszódik, és különös, magasztos szerep jut benne Daniló kapitány viharvert hajócskájának, a kék Adriáról elnevezett Jadrannak.

 

Na és Monostory Balázs kalandjai, ami elvisz a klipperek világáig:

Kossuth Lajos tengerésze

A Fekete herceg

Dékány Andrásnak regényében régi ismerőssel találkozunk. Monostory Balázs, "Kossuth Lajos tengerésze" újból színre lép. Ezúttal már a hontalanná lett negyvennyolcas magyarok világcsavargó életét éli. A bátor magyar tengerész a Távol-Keletre jut, és elszegődik hajóskapitánynak egy klipperre. A múlt század végén, a gőzhajózás kezdetén még egyszer virágzásba lendült a szélhajtotta hajók építése. Akkor született meg minden idők legnagyszerűbb hajótípusa, a klipper, amely nemcsak szép hajó volt, hanem gyors is. Gyorsaságát a hatalmas népszerűségű klipperversenyek bizonyították, s e versenyek egyikének páratlan feszültségű leírását olvashatjuk ennek az izgalmas regénynek lapjain. A kötet hőseinek élettörténete a Mexikói legények című regényben folytatódik.

A lovaglás

Másik fontos elsajátítani való a lovaglás volt, amihez Karl May Winnetou történetei adták meg az első lökést.

Karl May, vagyis Old Shatterhand történetét a Vadnyugatról és Winnetou-ról, rézbőrű barátjáról sokan ismerik, hisz a klasszikus számba menő mű elődje és atyja a mai James Bond-, Indiana Jones- és Termináror- sztoriknak; azonban nincs híján a romantikának, a sötét, véres Vadnyugat hőseinek kemény ökle és akarata mögött igaz szív lakik. Igaz szív, benne igaz barátság és önfeláldozás. Férfiaké, akik küzdenek az igazságért és becsületért, hogy megmentsék egy kihalóban lévő emberi faj, az indiánok megmaradt földjét s a föld állatait, melyek táplálékul szolgálnak az ott élő törzseknek. Kalandozzanak hát hőseinkkel, kedves olvasók, a természetfilmbe illő tájakon, a legizgalmasabb akciófilmek és legmélyebb drámák katartikus élményét átélve e kötetben, mely az eredeti, csonkítatlan, hatkötetes Winnetou-sorozat első része.

Az itt található borítókra, linkekre kattintva kedvezményes internetes áron vásárolhatod meg az adott könyvet!

Már amennyiben kapható éppen...

A lap tetejére

 

Libri aktuális SIKERLISTA


Indiai repeta

 


© Üzenet | Bannerek | Impresszum

© 2002-2004 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS