Utolsó frissítés: 2014-12-14

RianNApló | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

Rianna privát honlapja

Könyvek - Utazás, elmélkedés

 

Multimania

Ego-Zóna

Élmények

Macskák

Receptek

Buliképek

FilmSzínházMuzsika

Könyvek

 

Lánclevelek küldőinek tanfolyama

 


 

Könyves oldalak:

 

Kedvenceim

Bestseller

Fantasy / Sci-Fi

Vadvilág

Utazás, elmélkedés

Romantika

 

Utazás, elmélkedés

 

Megvásárolható!James Redfield

A mennyei prófécia

 

Folytatásai:

Tizedik felismerés

Shambala titka

 

Sajnos jelenleg nem kaphatóak.


Husz Mariann

TÜKÖRVILÁGOM IV. - Bolyongtam a Föld nevű bolygón

Indiai repeta

"Félek. mondta a szerző párjának és útitársának, amikor a Tükörvilágom sorozat negyedik kötetén dolgozott. Félek, mert az eddigi írásaim arra köteleznek, hogy megint olyat alkossak, ami megnyeri az embereket, akik szívesen üldögéltek a képzeletbeli fotelomban olvasgatva kalandozásaimat az életben, a világban. Félek, mert ez a kötet sem lehet rosszabb, mint az eddigiek - az első kötetem a Távol-Keletről, a második a Mediterrán vidékről, a harmadik, pedig Latin Amerikáról. Félek, mert a harmadik kötet megjelenésekor a kritikák "íróvá avattak" és ez már komoly felelősséggel jár."

Megnyugtathatjuk mind a szerzőt, mind az olvasót, most sem fog csalódni. "Indiai repeta" volt a munkacíme a most megjelenő kötetnek. Indiai repeta, mert az írónő visszatért abba az országba, ahol egyszer már nagyon jól és rosszul érezte magát, amiről már írt első kötetében is. De most más tájakról, más érzésekkel, mást látva és megismerve nyújtja át, a tőle talán már megszokott bensőséggel, összekacsintással élményeit. Élményeiben keverednek a jelen és a múlt történetei, olyan mélyen látással, ami csak azoknak adatik meg, akik nagyon szeretik az életet.

Boldog ember, mert ami tudást, ismeretet megszerzett, nagy örömmel szórja szét mindenki számára, hogy más is örülhessen. Soraiból kitűnik, mennyire szereti az Embert. Igen nagybetűvel, mert minden írásának mélyén az Ember a lényeg. Hogyan élnek például Indiában, milyen nagy változásokon mennek keresztül, nemcsak a modernizáció nyomán, hanem lelkileg is. És a változások természetesen mind a mai napig rá is hatnak. Ezek az élményfeldolgozások teszik egészen sajátossá írásait, nagyon személyes, néha igen megható, máskor kacagtató, gyakran öniróniával teli sorait.

Nagy a világ. Reméljük, a negyedik kötettel nem fejeződik be a sorozat, hiszen így vele utazni egészen különleges élmény. Lehet, sőt biztos, hogy más, aki ugyanarra járt sokszor nem ért egyet írásaival, de a cél - saját szemüvegén keresztül megosztani az olvasóval, hogy miért annyira szerethető, és egyben sajnálható bolygónk, a Föld. Ahol nem egyedül bolyong, társakat visz magával - egy egész olvasótábort.

Olvass bele!


Husz Mariann

TÜKÖRVILÁGOM III. - Bolyongtam a Föld nevű bolygón

Latin-Amerika, a Karib és Csendes Óceáni szigetvilág

A könyvek nem könnyen sorolhatók semmilyen kategóriába, mint ahogy írója is kilógna minden osztályozásból. Élménykönyveknek nevezhetnénk leginkább. A szerző saját élményeit, saját benyomásait és történeteit dolgozza fel nagyon élvezetes stílusban. Megmutatja a világ különböző tájait, kultúráját, konyhai titkait, kor és kórképet rajzol a világról.

A több mint száz ország bebarangolása csak ürügy volt Husz Mariannak, hogy elmondja véleményét a világ látható vagy érezhető gondjairól, szépségéről, megmutatva a szenvedéseit. Megtudjuk, hogyan látja önmaga fejlődését. Családja, munkahelyei és szerelmei történetein keresztül betekinthetünk abba a fura korba, amely a ma emberének kijutott. Utazási élményei tettek hozzá ahhoz a tanulási folyamathoz, amely a sztereotípiákat felülírni és újragondolni képes nyíltszívű és agyú, gondolkodó emberré tették.

Első kötetében India, Távol-Kelet és Ausztrália, második kötetében a Meditteráneum és Afrika barangolásainak helyszíne, míg a most megjelent harmadik kötetben Latin-Amerika, a Karib és Csendes Óceáni szigetvilág tájaira viszi magával a kedves olvasót.

A szívbe markoló lírai részek és a humor ugyanúgy megjelennek e könyvek lapjain, és nem fukarkodik az öniróniával sem. Mindeközben minden fontosat megtudunk az adott országról. Szerinte, hiszen ez az ő Tükörvilága.

Olvass bele!


Husz Mariann

TÜKÖRVILÁGOM II. - Bolyongtam a Föld nevű bolygón

Földközi-tenger vidéke és Afrika

Aki most találkozik első ízben a "bolyongóval" és tükörvilágával, joggal lepődik meg.

Mi ez az írás? Útikönyv vagy önvallomás, nemzetközi szakácskönyv vagy művészettörténet?
Egyik sem, és mégis mindez együtt. Egy sokat utazó, mindenre kíváncsi, érdeklődő, nyitott ember, jobban mondva asszonyember groteszk humorral megírt élménykönyve a világról.

A szerző első kötetében India, a Távol-Kelet, Ausztrália és Új-Zéland tájaira kalauzolta el olvasóit. Mostani bolyongásainak színhelye a Földközi-tenger vidéke és Afrika.

Aki a könyvet olvassa, akár úgy is érezheti, mesét olvas. Szórakoztató formában ismerkedhet meg több ezer év történetével, népek vándorlásával, bepillanthat az európai művészet kincsesházába, és nem utolsó sorban élvezheti a mediterrán világ nyújtotta kulináris örömök leírását. Míg az első kötetben az indíttatás, az ember sorsát nagymértékben meghatározó családi háttér a kiindulópont, a jelenlegiben az olvasó végigkísérheti a szerző életének néhány fontos mozzanatát, pályafutását, egy fura kor fura változásaihoz való alkalmazkodását. Egészen addig a pontig, amíg tollat vett a kezébe, amíg az írásig eljutott.

Most is, változatlanul, az "érted haragszom" hevületével nézi a világot, ami azt jelenti, hogy kritikus szemmel is szemléli, hiszen az öröm és a szépségek ábrázolása mellett hangot ad kiábrándultságának, csalódásainak is: vajon mi az oka annak, hogy mi emberek, szinte szánt szándékkal tesszük tönkre a saját világunkat?
A földgolyó itt említett vidékein nem egy olvasó is bizonyára megfordult már. Lehet, hogy más szemmel nézte és látta mindazt, amit a szerző leír, vagy más értékekkel találkozott utazásai során. Ez így természetes, de a jelen könyv a szerző, és csak az ő tükörvilága. Ő így látta, így érzi. Nem akarja senkire ráerőltetni a véleményét, csak mesél. Mintha együtt ülnénk vele egy kényelmes pamlagon, egy pohár jóféle bor mellett, és hallgatjuk a szavát. Megtudhatjuk évekig őrzött, féltett titkait, azt, hogy milyennek látta a múltat és jelent, hogy szerinte mitől olyan szép és miért olyan szörnyű a világ, és miért gondolja, hogy mindazt, amit ő át- és megélt, meg kell osztania másokkal is.

A könyvet Dános Judit grafikái teszik még színesebbé.

Olvass bele!


Husz Mariann

TÜKÖRVILÁGOM I. - Bolyongtam a Föld nevű bolygón

India, Távol-Kelet, Új-Zéland, Ausztrália

Nehezen meghatározható műfajú ez az írás. Tükörvilág. Kicsit önéletrajz, kicsit visszaemlékezés, kicsit kortörténet, és nem is kicsit úti beszámoló: minden együtt van ahhoz, hogy valaki bejárjon egy hosszú utat a XX. század végi-XXI. század elejei nagyvilág forgatagában.

A szerző öntörvényű, makacs, a világra rácsodálkozó, állandóan az ismeretlent kutató felfedező. Sajátos optikájú szemüvegén keresztül mutatja be azokat az országokat, tájakat, amelyeknek a titkaiba bepillanthatott az elmúlt húsz-huszonöt évben. Megismerhetjük gondolatait az emberekről, a mindennapokról, a politikáról és saját életútjáról. Mindazt, amit látott, érzékelt az utazásai során, groteszk humorral és öniróniával dolgozza fel, és nem tagadja: ő másképpen látja a világot, mint a hétköznapi utazó. Egyszerre objektív és ferde tükörben. És amellett, hogy képet kaphatunk szépről és torzról, mesebeli gazdagságról és főbe kólintó nyomorról, a távoli és mégis oly közeli nagyvilágról, megosztja velünk gondolatait a mai, általa látott és ismert Magyarországról is.
Olvass bele!


Vendégkönyv - Szívesen olvasgatok tetszés vagy akár nem tetszés nyilvánításokat! :))


A lap tetejére

Husz Mariann

Tükörvilágom IV. Indiai repeta

Indiai repeta

© Üzenet | Bannerek | Impresszum

© 2002-2004 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS