Utolsó frissítés: 2014-12-14

RianNApló | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

Rianna privát honlapja

Romantika

 

Multimania

Ego-Zóna

Élmények

Macskák

Receptek

Buliképek

FilmSzínházMuzsika

Könyvek

 

Lánclevelek küldőinek tanfolyama

 


 

Könyves oldalak:

 

Kedvenceim

Bestseller

Fantasy / Sci-Fi

Vadvilág

Utazás, elmélkedés

Romantika

ROMANTIKA

 

Amanda Quick

Kedvenc romantikus írónőm legnagyobb örömömre igen termékeny szerző. Regényei egyáltalán nem banálisak, bravúrosan keveredik bennük a romantika, a kaland és a szenvedély. Önkéntelenül elmerül az ember a régi Anglia életében, miközben nem tudja nevessen-e vagy a körmét rágja a történet olvastán. A főhősök szópárbajai pedig roppant szórakoztatóak


A bajkeverő

Megvásárolható!Imogen Waterstone hosszú évek óta bosszút forral barátnője gyilkosa ellen. Nagybátyja halálával váratlan lehetőséghez jut: csapdát állíthat ellenfelének. Elhíreszteli, hogy az örökség részeként a tulajdonába került egy térkép is, amely felbecsülhetetlen értékű ókori kincs nyomára vezet. Arra számít, hogy a gyilkos expedíciót szervez a színarany pecsétnyomó felkutatására. Imogen reményei szerint arra majd csak az út végén - amikorra ellenfelének minden pénze elúszott - derül fény, hogy a kincs sohasem létezett.
A terv végrehajtásához azonban segítségre van szüksége. Segítőtársul a híres felfedezőt, Colchester earljét szemeli ki. Ám a férfi, akinek múltja botrányoktól sem mentes, visszautasítja a lány kérését. Épp ő adja a nevét ehhez az őrültséghez? Ő, aki hitelt érdemelően bizonyítani tudja, hogy a kincs nem létezik! Nem létezik?


Lekésett esküvő

Új regényében az írónő ismét izgalmas kalandok felé vezeti hőseit, Tobias Marchot és igéző társát, Lavinia Lake-et. Egy meghívás a távoli kastélyba, Beaumont Castle-ba azzal az ígérettel kecsegteti a kissé különc, ám tökéletesen összeillő párt, hogy egy kis időre elszökhetnek a lármás Londonból, a kíváncsi szemek és rosszindulatú pletykák elől. Ám rögtön a legelső, meghittnek ígérkező hétvégén szép terveiket felborítja egy különös nő, aki Tobias múltjából bukkan elő.
Aspasia Gray szépsége éppolyan nyugtalanító Lavinia számára, mint Tobiashoz fűződő kapcsolata. A lány elhunyt vőlegénye ugyanis Tobias barátja volt. A kettejük közötti különös kötelék Lavinia számára szinte elviselhetetlen. Különösen azután, hogy az ifjú hölggyel Tobias hálószobájában is összetalálkozik.


További regények:

A gonosz özvegy, A szerető, A vakmerő, A zöld kristály, Bukott Angyal, Csábítás, Légyott, Ne nézz hátra!, Titkok könyve, Emésztő tűz, Ezzel a gyűrűvel, Becsület, Botrány, Kissé gyanús, Különös kérő, Legenda, Fegyverletétel

Ezek a regények sajnos jelenleg nem kaphatók, de az elszántabbak rálelhetnek pár példányra az antikváriumokban..


Jayne Ann Krentz

Amanda Quick valódi neve Jayne Ann Krentz. Ezen a néven is ír, szintén romantikus regényeket, de ezek már a mai világban játszódnak. Bevallom, nekem a régi Angliában játszódó történetek jobban tetszenek, de ezek a regények is el tudják varázsolni az olvasót.


Fényvarázs

Megvásárolható!Lehet, hogy az asztalán rendetlenség uralkodik, Olivia Chantry mégis egyszerűen lehengerlő, ha üzletről van szó. Seattleben székelő cége, a Fantázia-Fényvarázs látványos rendezvényeket szervez, melyek megteremtik mindazt a káprázatot, amelyre az ügyfeleknek szükségük van. Olivia bámulatos sikereket ér el, ezek csaknem kárpótolják őt katasztrófával végződött házasságáért, amely után magára maradt, kettesben a férjpótlék szerepét betöltő karrierjével. Éppen elég teher nyugszik szépen kidolgozott vállán, amikor megörökli a Fényjáték Rt. egy részét, össze kell mérnie erejét a tőkebefektetéssel és üzletkötéssel foglalkozó, mániákus rendszerető és fegyelmezett Jasper Sloannal. Az úgynevezett partnerek már viharos üzleti kapcsolatuk kezdetétől fogva gyanakodnak egymás indítékaira. Nem értenek egyet a vállalatvezetési stílust illetően. Vitatkoznak a Fényjáték üzletpolitikája miatt is. Mindezek ellenére, tagadhatatlanul ott pattog és sistereg közöttük a szexuális energia. Némi erotikával fűszerezett közös vállalkozásuk félreérthetetlenül egy irányba halad: a katasztrófa felé. Olivia és Sloan hamarosan rájön, hogy egy zsaroló garázdálkodik a Fényjáték Rt.-ben; olyan titkokat fed fel, melyeket a két főszereplő - okkal - rejtegetni szeretne. Ha ki akarják deríteni az igazságot, meg kell bízniuk egymásban. Amikor a zsarolásból gyilkosság lesz, az életben maradásra talán az egyetlen esélyt jelenti, ha összeteszik mindazt, amijük van: az eszüket és a szívüket.


Holtomiglan holtodiglan

Megvásárolható!Leonora Hutton élete boldogtalan, amióta vőlegényét ágyban találta a barátnőjével, Meredith Spoonerrel. A szépséges Meredith kétes üzelmekből élt, és hirtelen halála után egy egész vagyon száll Leonorára, aki viszont nem kér belőle. Mégis lopással vádolja egy Thomas Walker nevű, izgatóan faragatlan férfi, a pénz ugyanis egy alapítvány számlájáról tűnt el. Csakhogy az „örökségnek” része még két dolog. Az egyik egy tükörgyűjtemény katalógusa Meredith utolsó munkahelyén, a másik egy boríték, tele egy harminc évvel korábbi, földerítetlen gyilkosságról szóló újságcikkekkel.
Leonora egyezséget ajánl Thomas Walkernek. Visszaadja a pénzt, ha a férfi segít neki kideríteni, valójában hogyan és miért halt meg Meredith. De a gyűjtemény tükreibe pillantva Leonora különös dolgokat lát, és a kisvárosi főiskolán talán senki és semmi nem az, akinek és aminek hiszi.


Misztikus szerelem

Alexa Chambersnek jó szeme van az Art Deco műkincsekhez, de üzleti hírnevét már egy éve elveszítette, amikor leleplezte, hogy a galéria, amelynek alkalmazásában állt, gazdag vevőkörének hamisítványokat ad el. Most szülővárosában, az arizonai Avalonban vezet egy múzeumi másolatokat árusító boltot, és azon gondolkozik, hogyan törhetne be ismét a galériák világába. Az első lehetőség Edward Vale személyében fel is bukkan - Edward konzultánsnak kéri föl, amikor megbízást kap az új Avalon Szálloda Art Deco-gyűjteményének összeállítására. Alexa tehát véghezviheti tervét, ha sikerül elkerülnie a szálloda tulajdonosát, a titokzatos és veszélyes J. L. Traskot. Alexa ijedt tinédzser volt, amikor először találkozott a férfival, aki éppen gyilkossággal vádolta az ő nevelőapját. Trask azóta is bizonyos benne, hogy apja végzetes autóbalesete nem volt véletlen. Most visszatért Avalonba, hogy bizonyítékokat szerezzen. Alexa és Trask találkozása elkerülhetetlen - ráadásul újabb autóbaleset következik be, ugyanott. Véletlen vagy gyilkosság? Csak ők deríthetik fel az igazságot - de ehhez meg kell bízniuk egymásban. Képesek lesznek-e erre? És milyen szerepet játszik az eseményekben a Dimenziók Intézete, a pozitív gondolkodás fellegvára? És az Avalon környékén bőségesen található energiaörvények tartalma egyensúlyba kerül-e, vagy az Őrzőnek valóban fel kell áldoznia Alexát? Ebben az útvesztőben Alexa és Trask egyetlen biztos vezérfonala az igaz szerelem...


Titkos tehetségek

Megvásárolható!Serenity Makepeace sokat tud a teljes őrlésű lisztből készült kenyérről, de fogalma sincs az üzletről. Mégis csomagküldő-szolgálatot akar szervezni, hogy katalógus alapján bárki postán rendelhessen szülővárosa, a Washington állambeli Witt's End különc csodabogarainak termékeiből. Tervének megvalósításához azonban pénzügyi tanácsadóra van szüksége. Beügyeskedi hát magát a környék egyik legbefolyásosabb családjából való, seattle-i Caleb Ventress irodájába. Különös bájával és erotikus kisugárzásával nagy hatást tesz a konzervetív és a formaságokra sokat adó, ámde nagyon jóképű üzletemberre. A konvenciókat szívből megvető Serenityt és az önfegyelmet és hideg rációt mindennél többre tartó Calebet az érzéki vonzalom ellenállhatatlan ereje egymáshoz sodorja. És amikor krimibe illő bonyodalmak: zsarolás és titokzatos intrikák Serenity üzleti terveit, később pedig az életét is fenyegetik, kettejük közt kibontakozik az igaz szerelem...


Örökkön örökké

Megvásárolható!Eugenia Swift, a fiatal művészettörténész szenvedélyesen vonzódik az üvegből készült műalkotásokhoz. Ugyanilyen szenvedélyesen tudna vonzódni egy férfihoz is, akinek hasonló az érdeklődési köre, kifinomult az ízlése és holtáig hűséges, de mivel ilyen férfit nem talált, jó ideje csak a munkájának él. Napnál világosabb most is, hogy nem Cyrus Chandler Colfax az igazi. A magánnyomozónak egész gyűjteménye van hajmeresztően csiricsáré ingekből, az üveg pedig csak akkor érdekli, ha sör van benne. Történetesen ő is magányosan él évek óta, de ez az egyetlen közös vonásuk.
Nem is szerelemből utaznak együtt a Békaöböl-szigetre. Eugenia katalógust készít egy balesetben elhalálozott milliomos páratlan üveggyűjteményéről; Cyrus a hagyatékot kezelő ügyvédek megbízásából vizsgálja a baleset gyanús körülményeit. Ha pusztán ennyi volna a dolguk, nem is zavarnák egymást, csakhogy mindkettőjüknek van más, titkolt elintéznivalója is. Eugenia bizonyítékot keres rá, hogy a barátnőjét - a néhai milliomos szeretőjét - meggyilkolták; Cyrus egy római kori káprázatos üvegkehely nyomát kutatja, hogy lezárhasson végre egy régi ügyet. A sors úgy hozza, hogy - persze csakis a nyomozás érdekében - szerelmespárként kell megjelenniük a szigeten élő művészek között, akik maguk is mind takargatnak valamit a magánéletükben. És egy közülük mindenre elszánt, hidegvérű gyilkos...


Heather Graham

Mestere a szenvedélyes történelmi romantikus regényeknek. Nem csak a régmúlt, de a jelenkori kalandok is helyet kapnak történetei közt. Időnként egy regényen belül jelenik meg a múlt és a jelen, érdekes összefüggések, misztikus jelenségek kíséretében.


Jelenleg kapható regényei:


Vendégkönyv - Szívesen olvasgatok tetszés vagy akár nem tetszés nyilvánításokat! :))


A lap tetejére

Romantikus írók:

Amanda Quick

Jayne Ann Krentz

Heather Graham

© Üzenet | Bannerek | Impresszum

© 2002-2004 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS