Utolsó frissítés: 2014-12-14

RianNApló | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

Rianna privát honlapja

Archívum

 

Multimania

Ego-Zóna

Élmények

Macskák

Receptek

Buliképek

FilmSzínházMuzsika

Könyvek

 

Lánclevelek küldőinek tanfolyama

 

 

Archívum

avagy az oldal alakulása, fejlődése, bővülése a teljesség igénye nélkül...

A Multimania főoldalán nem fogom ezentúl feltűntetni az összes új oldalt, hanem mindenki a blogocskámból értesülhet, ha van valami újdonság... Így kommentálható is :)


2005


Pálmaházi újdonságok

Budapest, 2005. február 23. (szerda)

Virágzó szágópálma, szarvascsőrű madár a lombok között

A Pálmaház trópusi élővilágát nem érinti az üvegfalakon kívüli zord időjárás. A nagycsarnokban található szágópálma egyenesen kivirágzott. A csarnok légterében szabadon repülő madarak közössége is újabb szárnyasokkal gyarapodott: immár két ezüstarcú szarvascsőrű madár is repked a trópusi élményekre áhítozó látogatók feje fölött.


2005.02.12.

"Nagymacskák" napja az Állatkertben

Budapest, 2005. február 12. szombat

Bömbitől a tigrisek védelméig

A Fővárosi Állat- és Növénykertben a mai nap folyamán került sor a "Nagymacskák napja" elnevezésű rendezvényre. A programok 11, illetve 14 órakor kezdődtek a Barlangteremben, ahová a télies idő ellenére is nagyszámú érdeklődő látogatott el. Az Állatkerti Alapítvány által meghirdetett rendezvényen az érdeklődő állatbarátoknak dr. Kiss Gabriella állatorvos számolt be Bömbi, a kisoroszlán történetéről, majd Hanga Zoltán sajtóreferens szólt a nagymacskák védelméről, és arról, hogy ebben miként vehet részt a Fővárosi Állat- és Növénykert.

2005.02.03.


Karmosmajom-szaporulat, párducnász a havon

Budapest, 2005. február 3. (csütörtök)

Télen is zajlik az élet az Állatkertben.

Bár a legtöbb állat természetszerűleg inkább tavasszal, nyáron ad életet utódainak, azért télvíz idején is születnek állatkerti apróságok. A Pálmaház egyik oldalszárnyában látható ugrótamarinok családja például nemrégiben gyarapodott egy újabb taggal. Ez a Dél-Amerikában honos karmosmajom-féle felnőttként is igen aprócska, de kölyöknek végképp egészen kicsiny. A figyelmes szemlélő azonban már könnyűszerrel megláthatja, amit szüleibe, és néha a testvérébe kapaszkodva élvezi a gyermekkor örömeit. A perzsa leopárdoknál ugyan még nem volt gyermekáldás, de a két nagymacska már "dolgozik az ügyön".


Környezetgazdagítási szeminárium az Állatkertben

Budapest, 2005. január 27. (csütörtök)

A környezetgazdagítás volt a témája annak a szemináriumnak, amelyet három napon át tartottak a Fővárosi Állat- és Növénykertben.


2005.01.21.

Hírek a Budapesti Állatkertből:

Jövő vasárnapig látható Pola Budapesten

Budapest, 2005. január 20. (csütörtök)

A tizennégy hónapos kiscsimpánz a hónap végén visszautazik a Győri Állatkertbe

A jövő hét végéig láthatja a Budapesti Állatkert közönsége Polát, a téli időszakban a fővárosban vendégeskedő kiscsimpánzt. A győri Xántus János Állatkert és a Fővárosi Állat- és Növénykert megegyezése alapján a kiscsimpánz és gondozója ezután visszautaznak a rába-parti városba.


2005.01.12.

Hírek a Budapesti Állatkertből:

Újjáépül a Sarkvidéki Panoráma

Budapest, 2005. január 11. (kedd)

Az oroszlánfókák új helye nyár elejére készül el

A 2005-ös évben is folytatódik az Állatkert rekonstrukciója. A jegesmedvék és az oroszlánfókák szálláshelyéül szolgáló "Sarkvidéki panorámánál" már el is kezdődtek a munkálatok. Az építkezés ideje alatt az állatok zavartalanul láthatók.


2005.01.01.

Bevezettem a Kép-Tár használatát a nagymennyiségű képanyagok, albumok netre adaptálásához. Elsőként két régebbi restanciám, a Gumibuli 3 és a 2000 évi szilveszter képei kerültek fel íly módon - a Buliképek oldal alján lelhető fel a hozzájuk vezető útvonal.


2004.12.27.

Újabb oldal az UtazásMánián, ráadásul egy roppant érdekes beszámoló elsőkézből, hegymászásról, és természetesen sok-sok képpel:

A Mont Blanc megmászása - 2004

"Mint minden komolyabb hegycsúcs megmászására készülő elvetemült, mi is természetesen a tervezéssel kezdtük, vagy talán előbb fogantatik meg az ötlet? Jó, legyen akkor az ötlet, és utána a tervezés. Hogy miért a Mont Blanc? Téli túráink közepette értesültünk arról, hogy a nyár folyamán egy csoport szeretne feljutni a Mont Blanc-ra. Mivel mi is mar fontolgattuk, hogy bizony jó lenne már egy magasabb hegycsúcsot is célba venni, ez pont kapóra jött, gondoltuk társulunk a többiekhez. Mivelhogy ez később nem sikerült, így külön csapatot hoztunk létre. Hogy kikről is van szó? Kolozsvárról Sabin Muresan, és Vásárhelyről Lucian Stoica, Kovács Róbert és jómagam, eme sorok írója Borbély Zoltán."

Pola2004.12.21.

Jane Goodall Budapesten

Budapest, 2004. december 20. (hétfő)

"Jobbá tenni a világot az emberek, az állatok – és így a háziállatok – , valamint az egész környezet számára. Ez a Rügyek és Gyökerek központi üzenete"

 

A ZooMánia oldalon részletes információk találhatók az eseményről, kukkants bele!


2004.12.04.

7908 km Baltikumban és Skandináviában

Egy barátom ('SAZ BP' - Sárdi A. Zoltán Budapest), aki szintén nagy utazó, szépséges képekkel és egy remek beszámolóval lepett meg nemrég. Idén nyáron járt a Baltikumban és Skandináviában, amiről egy remek meglátásokkal és egyéni észrevételekkel fűszerezett, igen hasznos és élvezetes leírást küldött. Köszönet érte, és az erre tévedőknek élvezetes olvasást, nézelődést!

Trakai


2004.11.28.

Picit igazgattam a Könyvek oldalt, aktualizálások, ilyesmi.

Na meg épp most olvasom Husz Mariann Tükörvilágom című könyvét, és bár még csak az elején tartok, mindenkinek tudom ajánlani, aki szeret utazásról, egzotikus és vagy akár közelebbi országokról olvasni, utazni, a világot megismerni. Külön pikantériája a könyvnek, hogy nem egy objektív, száraz útikönyv, hanem szubjektív, élettel teli élménybeszámoló az író privát gondolataival, véleményével, benyomásaival.

Mintha útitársak lennénk...


Nagyenyed, erődtemplom2004.08.25.

Az UtazásMánia bővült az Erdélyi kirándulás albummal. 2004. június 18-20. 3 nap buszozás, nézelődés, itt-ott fotózás. Ez utóbbi eredménye látható az albumban.


2004.08.11-17.

Jordánia, Szíria, Libanon - Balajti JózsefJordánia, Szíria, Libanon 2004 tavasza - Balajti József éményei

Egy nagyszerű éménybeszámoló, rengeteg érdekességgel, információval ezekről az egzotikus-keleties országokról. Érdemes elolvasni! A képek nem igazán fértek el a szövegben, így csak ízelítőt szúrtam be. A teljes képanyag albumba rendezve csodálható! Ez a kép pedig gondolom sokaknak ismerős, itt forgatták az Indiana Jones - Utolsó kereszteslovag című film jópár klassz kis jelenetét.


2004.07.16.

Újdonságok a Könyvajánló oldalon!

Ugyan már megjelent, de most tettem ki a Könyvajánló oldalra Anita Blake: Holdvilág kávézó (Libri) című legújabb könyvének ajánlóját. Az Agave kiadó jóvoltából bele is olvashatsz, mielőtt megveszed. Persze, csak ha szereted a vámpíros sztorikat... :)

És ha szereted J. Goldenlane könyveit, innét letölthető a Vizek sodrásában - Nester ház című regény, mely egyelőre sajnos kizárólag ebben a formában érhető el.


2004.07.13., illetve már 14. (0:17)

Lovas juniális 2004Lovas Juniális a szigeten!

Kint jártam, de sajnos fényképezőgépet elfeledtem vinni. Szerencsére Tea előrelátóbb volt, és át is küldött pár képet. A legújabb album a speciális élmények közt: lovagi torna, szittyák, sámán, lovasíjászat,.. Sajnos Kassai Lajos bemutatójáról nincs kép, de kárpótlásul a Lovasíjászat c. könyvét kitettem a könyvajánlóba.

A képekért és az ízes kommentárért köszönet Gazdag Teának!


2004.06.24. - Szent Iván napja / éjszakája! :))

Tücsi portréEttől teljesen függetlenül újabb Tücsi album került fel, a macskás oldalra. A kisasszony igen felnőtt, komoly macska lett. Jelenleg cca. 7 kilós és nem kövér, ellenben hatalmas cicalány. Június 22-én csináltam róla pár portrét. Az album áthelyezése-átdizájnolása is folyamatban van, ha esetleg egy-egy link nem működne, dobj meg egy méllel, hogy javíthassam. Köszi!


2004.06.14.

Most ittam meg egy jó nagy adag forró csokoládét, és arra gondoltam, más is szívesen inna. Nem kell nagy kunszt hozzá, elég egy turmixgép, egy tábla csoki, és egy kis tej. A részletek a RECEPTEK oldalon! Eddig csak kétféle ital van fenn, de bővülni fog. Gondoltam leírom a párom által bookmarkolandónak címzett alkotásaim, hátha másnak is bejön! :)


Közvetlen hozzáférés! :))2004.06.13. Vasárnap

A 13-as klassz szám. Csakazértis! :) Egész nap henyéltem, tévéztem, és önkényuralmi söröztem. Na, jó, alkottam egy kis képes beszámolót is a tegnapi horányi bográcsozásról. Irtó finom volt, a társaság is klassz és még kompoztam is. A képek, rövid kommentárral a Buliképeknél lelhetők fel, de ha lusta vagy, klikkelj a képre!

Más hír is van, Tücsi cicám megkapta az esedékes szurikat, mivelhogy május 6-án múlt 2 éves. El se hiszem! A tortúra nem ért még véget szegénykémnek, lesz egy kisebb beavatkozás - fogínygyuszi miatt -, eltávolítják a fogacskájára ránőtt ínyrészt. Egy kis drukk jól jönne úgy júli végén, augusztus elején!

Majd elfeledtem megemlíteni, hogy az Utazás főoldalt is picit átvariáltam, kezelhetőbb lett. És kitettem egy felhívást is: szívesen veszek utazási élményeket (lsd. Ahmet sorozata), küldjetek bátran! E-mail: fenti menü - privát zóna - levél küldés! Nem kifogás, hogy nem találtad az e-mail címem! :))


2004.06.06. Vasárnap

Ha ráklikkelsz, megveheted a Libriben!Végre egy pihenő nap... szóval jutott némi időm variálni az oldalon. A Könyvajánló került a kezeim közé, így kicsit tematizáltabban, több oldalon lehet nézelődni. Sőt, új témakörként felvettem a romantikus könyveket is ahol kedvenc íróim repertoárját mutatom be.

Persze legutóbb a Tíz kicsi kommandóst olvastam Fablétől, megjelent május 24-én, másnap már ki is olvastam. Tetszett, végülis a Vismajor sorozat legújabb tagja! :)


2004


2004.05.24. - Tour de Trams I-VIII Svájc és Ausztria - Hamster

2004.05.19. - Lillafüred 2004. május 15.

2004.04.15. - Fórum

2004.04.15. - Svájci síneken I-IV. 2004. március 30 - április 5.

2004.04.15. - Örömutazás Bajától Újpestig a Sopron vontatóval I-III.

2004.04.12. - Kína 2003 útinapló I-II. - Ahmet

2004.03.28. - Képek Marokkóról 2003 - Ahmet

2004.03.05. - Nyaralási napló 2003 augusztus 4-8-ig,

2004.02.25. - Valentin napi "időutazás"

2004.02.25. - Lancelot buli

2004.02.22. - Egzotikus tájak 1-4.

2004.02.08. - Szíria, Libanon 2002 - Ahmet

2004.01.10. - Saját képeim.. is

2004.01.10. - Buliképek

2004.01.09. - Elkészültem végre a "Tátrai képek" albumával

2004.01.09. - Megynyílt az AKVÁRIUM

2004.01.06. - dr. Sevcsik Jenő Emléklap a FotoMánia oldalon


A lap tetejére

Archívum:

2005

2004

Régi vendégkönyv

© Üzenet | Bannerek | Impresszum

© 2002-2004 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS